Nagyszerű cikkek

Egylégterű iroda - Mik az előnyei és hátrányai?

2018. november 30. - Nagyszerucikkek

Az egylégterű irodát sokan open space irodának nevezik, amely természetesen angol kifejezés, de meghonosodott a magyar üzleti nyelvben. Az egylégterű iroda lényege, mint ahogy a nevéből sejthető az, hogy nincsenek elválasztva a munkavállalók egymástól a légtér tekintetében, hanem maximum minimális elválasztás van közöttük, ahol a levegő és a hang szabadon áramolhat. Az egylégterű irodák azért jöttek létre, hogy az információk áramlását segítse cégen belül, így felgyorsítsa a kommunikációt, ezzel támogatva a hatékony munkavégzést.

egylegteru-iroda.jpg

Az 1950-es években, Hamburgból származó ötlet egyébként annyira meghódította a világot, hogy ma már az irodák 70%-a egylégterű iroda. Ez a divatos irodaforma. Ez nem véletlen persze, a fentebb is említett okoknak köszönhetően. De meg kell említenünk, hogy – mint számos kutatás, és pszichológus is rávilágít – az open space irodának hátrányai is akadnak bőven. A dolgozókat olyan sok inger éri folyamatosan, hogy gyakran előfordul, hogy nem tudnak kellőképpen koncentrálni az adott probléma megoldására. Ráadásul folyamatosan késztetést érezzenek a kommunikációra, akkor is, amikor üzleti szempontból arra nincsen szükség. Persze az is zavaró, ha az ember egy feladatot akar precízen megoldani, és a feje felett beszélgetnek a kollégák. Az előnyök közé még odasorolhatjuk a csapatmunka és a csapatszellem erősödését. Ráadásul a költségek is alacsonyabbak. Mérlegelnie a cégtulajdonosnak kell az egylégterű iroda meglétének kérdésében, figyelembe véve az igényeket és a munkavégzés típusát, minőségét. Amennyiben irodabérlésen, terembérlésen (oktatóterem, előadóterem, rendezvényterem) gondolkodik, keresse fel a meety.hu csapatát!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyszerucikkek.blog.hu/api/trackback/id/tr4114406036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása