Nagyszerű cikkek

Terrárium kiegészítők

2018. november 22. - Nagyszerucikkek

Hogy mi a terrárium? Egy olyan üvegfalú tartály, amelyben hosszú távon állatokat (általában kisebbeket) tartunk. A terráriumok alját a legtöbb esetben föld vagy kavics lepi be. Törekednünk kell arra, hogy a kisállat életét minél komfortosabbá, élhetőbbé tegyük, ehhez különféle terrárium kiegészítők állnak a rendelkezésünkre. A légtér és az alapterület a legtöbb esetben nem nagy, ezen a kis területen kell biztosítanunk a lehető legnagyobb mértékben az állatnak, hogy a természetes élőhelyén érezze magát. A terrárium kiegészítők számtalan típusban és fajtában megtalálhatók.

Talán a legfontosabb terrárium kiegészítők az etetők és az itatók. Számos típus, forma, fajta létezik, az állat méretétől, fajtájától, tulajdonságaitól, valamint a terrárium méretétől, kialakításától függően. Vannak olyan terráriumban tartott állatfajok, melyek napi többszöri etetést igényelnek. Amennyiben nincs lehetőségünk ezt magunk kivitelezni, akkor is tudunk ilyen állatot tartani, és automata, programozható etetővel elvégeztetni az etetési feladatunkat. Ezen etetők programozhatók, megadhatjuk, hogy mikor (naponta általában max 2) és mennyit etessenek. Ezen kívül egyéb funkciókkal is rendelkeznek. Természetesen nem csak automata, de hagyományos műanyag etetőkből is itatókból is rengeteg van a terrárium kiegészítők piacán. Ezek általában robosztus műanyagból készülnek, természetes hatást keltenek, és könnyen tisztíthatók.

A hőmérséklet és páratartalom mérők szintén igen fontos terrárium kiegészítők. Hiszen vannak olyan állatfajok, mint például a kaméleon, aki igen érzékeny a páratartalomra, hőmérsékletre, fokozottan figyelnünk kell a megfelelő körülmények biztosítására. Ezek a mérők olyan funkciókkal is rendelkeznek, mint a riasztás vagy az idő-dátum kijelzés. 

A terráriumok fontos elemei a lámpák, párásítók, melegítők is, sokan ezeket a terráriumok részének tekintik, nem terrárium kiegészítőknek. Azonban mi ezeket is felsoroljuk kiegészítőként is.

A bejegyzés trackback címe:

https://nagyszerucikkek.blog.hu/api/trackback/id/tr1814386630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása